ه           برترین روایت: حفص بن سلیمان  -  بهترین قرائتاستاد منشاوی

ه        پایگاه حاوی مطالب متنوع و جدیدی مانند: برتری روایت خفص و برتری قرائت منشاوی

ه    موضوعات مختلف اعتقادی، احکام، خانواده و ... با صدای استاد منشاوی و همراه با تصاویر مرتبط 

    ه  محیط زیست در قران کریم و مضرات کاشت درختان بیثمر وارداتی و... برای اطلاع از آخرین مطالب اینجا کلیک کنید

زیرمجموعه موضوع
4- زیبایی صدا [3]
فهرست اصلی پایگاه
اصلی » مقالات » منشاوی 4 زیبایی صدا » 4- زیبایی صدا

آسیب حنجره

نغمه های ماندگار

مقام شناسی هنر تلاوت قرآن کریم در اجرای قاریان مشهور مصر
شنبه 1 فروردین 1394

سن تلاوت چقدر است؟

فن تلاوت بی شک زیباترین، فنی ترین و مقدس ترین هنر های بشری است. پس باید آن را هنر اول نامید و سینما را هنر هشتم.

حقیقتی در مورد هنر صادق است و در کشور مورد غفلت واقع می شود این است که در هنر برخلاف ورزش که، یک ورزشکار از سن 35 سالگی به بازنشستگی می اندیشد، در هنر مثلا سن 35 سالگی ابتدای راه محسوب می گردد.

پس یک هنرمند در سنین بین چهل تا پنجاه سالگی به بلوغ هنری خود می رسد. چرا که هنر بیشتر به آمادگی ذهن و روح وابسته است تا آمادگی بدنی، یک هنرمند نیازمند به آرامش است. لذا می بینید که بهترین هنرمندان، یعنی قاریان بزرگ قرآن، برترین تلاوت های خود را در این سنین اجرا نموده اند.

 متاسفانه خلاف این امر در میان قراء کشورمان دیده می شود، زیرا که آنها در ابتدای جوانی با استفاده افراط گونه از صدای خود مجالی به سنین پختگی خود نمی دهند.

 همچنین واقعیت تلخ دیگر این است که ما به نوجوانان که صدای آنها به علت اینکه بلوغ را در پیش دارند و تثبیت نشده و ناپایدار است، اینقدر توجه نشان می دهیم که به دو آسیب دچار می گردند:

 1-به علت توجه فراوان به لحاظ میزان توجه اطرافیان در تلاوت قرآن اشباع می گردند و انگیزه آنها کاهش یافته و دیگر تلاش زیادی جهت بهبود عملکرد خود نشان نمی دهند

 2-بر اثر فشار های نادرست به حنجره در سنین نوجوانی و بلوغ، در ابتدای جوانی در حرفه تلاوت بازنشست می گردند که نمونه های معروف زیادی در کشورمان وجود دارد.

باید دانست که صدای یک نوجوان قبل از بلوغ نسبت به صدای خودش در آینده و دوران جوانی، می تواند تا یک اکتاو  بم می گردد.

 

در میان قاریان بزرگ مصر نمونه های زیادی از بلوغ حرفه ای در تلاوت قاریان با سن بیش 40 سال وجود دارد که قابل بررسی است.

 نغمه های ماندگار

 

 

1-همه تلاوت های اسطوره قاریان مصر، امام القراء ، شیخ محمد رفعت از سال 1932 میلادی به بعد یعنی از سن 50 سالگی ضبط شده اند. برخی وقتی تلاوت های این سنین استاد را می شنوند ابراز می نمایند استاد وقتی در این سن به این شکل تلاوت می نموده در جوانی چه می کرده است؟! در صورتی که اتفاقا اوج تلاوت قاریان بزرگ مصر از سن 40 تا حدود 55 سالگی می باشد. 

شیخ رفعت در این دوره قادر بود الحان خارق العاده خود را در مساحت صوتی بیش از دو و نیم اکتاو اجرا نماید به طوری که یک جوان بیست ساله هم هرگز به آن نمی اندیشد و برای او آرزو محسوب می گردد.

 

2-شیخ عبدالفتاح شعشاعی تلاوت معروف و ماندگار و فنی سور فاطر و بینه را در سن 68 سالگی اجرا نموده است. همچنین معروف است در سفری که در سن 64 سالگی به کشور عراق داشت حاضرین تعریف نمودند: که وقتی استاد را با عصا دیدیم با خود گفتیم که این پیرمرد قادر به راه رفتن نیست! چطور می خواهد تلاوت نماید؟! ولی تلاوت سوره های حجرات ق شمس بینه قریش را هر فردی شنیده باشد می داند که استاد با صدایی بسیار بم تلاوت را آغاز می نماید و در چند مرتبه به جواب الجواب صدا می رسد.

 

3-اولین و قدیمی ترین تلاوت در دسترس شیخ مصطفی اسماعیل از سوره حج 1-29 در سن چهل سالگی ایشان ضبط گردیده است همچنین ایشان تلاوت ماندگار سوره های فاطر حاقه و قصار را در سن 65 سالگی از خود بجای گذاشته است 

 

4-بهترین و قوی ترین تلاوت های استاد محمد صدیق منشاوی مربوط به دهه 1960 و در سن 40 تا 49 سالگی ایشان می باشد.

5-مرحوم استاد شحات انور در سن حدود چهل سالگی به ایران سفر نمود و می دانیم تلاوت های ایران ایشان جزو بهترین تلاوت های او محسوب می گردد.

6-مرحوم شیخ محمد الیثی بهترین و پخته ترین تلاوت های خود را در ایران و در سنین حدود 45 سالگی برجای گذاشت.مانند تلاوت معروف سوره آل عمران - قیامه طارق اعلی و...

موضوع: 4- زیبایی صدا | أضاف: alminshavy (04.08.2015)
مشاهده: 163
مجموع نظرات: 0
avatar
جستجو
آموزش تجوید
تجوید استاد منشاوی از همه قراء صحیح تر است با دقت در دو فیلم تصویری کوتاه ال عمران و انعام می توان به خوبی تجوید فراگرفت در زیر اداء کسبت فی ایمانها خیرا به انتقال از استفال به به استعلاء دوباره استعلاء بعد تفخیم را توجه شود
آنلاین
Block content
ورود به پایگاه
عیمه
گفتگوی زنده
200
شمارشگر پایگاه
نظر سنجی
قيم موقعي
مجموع الردود: 5

Copyright MyCorp © 2024
استضافة مجانية - uCoz